About Us

About – DZ Creation – Architectural Designer Studio | Pelukis Pelan Arkitek
pelukis pelan arkitek kelantan

Kali pertama DZ Creation Studio dibuka ialah pada tahun 2012. Dengan pengalaman berkhidmat di firma arkitek sebelumnya, Studio ini membantu menyediakan perkhidmatan arkitek dan pelukis pelan di mana projek banyak tertumpu di Negeri Kelantan. DZ Creation Studio telah banyak membantu menyediakan kerja-kerja senibina (architecture) daripada peringkat rekabentuk sehingga ke peringkat kelulusan PBT.

DZ Creation Studio menyediakan konsultasi daripada peringkat rekabentuk senibina seperti rekabentuk bangunan dan rumah kediaman, melawat tapak cadangan, menyediakan lukisan pelan rumah dan bangunan, menyediakan 3D perspektif, membuat cadangan rekabentuk perancangan senibina, membuat model bangunan bersekala, menyediakan lukisan pelan arkitek, mengemukakan permohonan pelan arkitek kepada PBT dan agensi berkaitan sehingga ke peringkat mendapatkan CCC/CF.

Sehingga kini, DZ Creation Studio telah membantu menyediakan lukisan pelan arkitek sehingga mendapatkan kelulusan daripada Majlis Daerah atau Majlis Perbandaran di Kelantan bagi projek-projek seperti rumah kediaman dan bangunan. Antaranya di sekitar Pasir Mas, Rantau Panjang, Kota Bharu, Ketereh, Bachok, Tumpat dan Wakaf Bharu.

DZ Creation Studio juga telah mengendalikan projek di luar Kelantan seperti rumah kediaman, rumah kedai, ubahsuai rumah teres, kiosk dalam shopping mall, shoplot dalam shopping mall, restoren, cafe dan yang seumpama dengannya. Antaranya di Tanjung Karang, Kuala Selangor, Subang Jaya, Petaling Jaya, Kuala Lumpur dan Kuala Langat.

DZ Creation Studio juga membantu menyediakan lukisan pelan bangunan sedia ada atau pelan bangunan yang telah dibina.

Konsultasi rekabentuk (design) senibina rumah kediaman, bangunan dan perancangan senibina

Membuat lawatan ke tapak cadangan atau tapak projek

Proses cadangan rekabentuk (design) senibina, rekabentuk rumah kediaman dan bangunan

Presentation / pembentangan draft cadangan rekabentuk

Menyediakan lukisan pelan arkitek (drawing CAD)

Proses urusan permohonan pelan kepada PBT

Boleh konsultasi secara online