EA Sports FC, Pengganti FIFA 24 Dilancar Sepenuhnya Pada Julai

EA Sports FC, yang bakal menggantikan FIFA 24 akan dilancarkan sepenuhnya pada bulan Julai nanti. Ini merupakan sebuah kelab bola sepak baharu yang dihasilkan khas untuk peminat bola sepak. Jenama yang baru itu telah diilhamkan daripada segitiga menjadi elemen penting dalam permainan bola sepak EA Sports selama tiga dekad yang lalu.

“Dicipta untuk peminat oleh peminat, EA Sports FC ialah sebuah kelab bola sepak baru untuk masa depan bola sepak yang kita ingin bina bersama,” Kata EA di laman web rasminya.

Beliau menambah, “Identiti jenama baru kami diilhamkan oleh segitiga yang telah menjadi sebahagian daripada bola sepak EA Sports selama 30 tahun yang lalu, dari poligon isometrik yang membentuk permainan kami hingga segitiga kimia yang wujud dalam Ultimate Team hingga penanda pemain di setiap perlawanan.”

EA Sports FC juga telah mengesahkan mendapat kerjasama dengan beberapa liga dan kejohanan bola sepak antarabangsa yang terkenal seperti Premier League, UEFA Champions League, dan banyak lagi.

Walaupun nama “FIFA” tidak lagi digunakan, EA Sports FC masih lagi sebahagian daripada siri permainan yang sama dengan FIFA dan akan menjadikan sejarah 30 tahun EA football sebagai asasnya. Pihak EA Sports FC akan memberikan maklumat terperinci mengenai produk mereka pada bulan Julai nanti.

Sementara itu, dalam beberapa hari akan datang, logo baru EA Sports FC akan muncul di setiap ratusan perlawanan bola sepak di seluruh dunia.

Terdapat satu aspek istimewa yang ditekankan oleh pihak FIFA, iaitu EA Sports FC merupakan permainan video terbaik bagi kanak-kanak lelaki dan perempuan. Ini sebagai bukti bahawa EA Sports FC mempunyai pengaruh yang positif dalam mempromosikan sukan bola sepak di kalangan kanak-kanak dan remaja, serta menggalakkan lebih ramai lagi yang akan memainkan permainan tersebut.

About The Author

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *